Wołowo-baranie 50/50 1kg
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
KEBAB
WOŁOWO-BARANI
50/50
Składniki: mięso wołowe 72%, baranina 25%, MLEKO, sól, cebula, pieprz czarny, oregano.
Przechowywać w temperaturze do + 5 stopni C.
Wartość odżywcza w 100 g. Wartość energetyczna 1462kJ/353 kcal, tłuszcz 29 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g, węglowodany 1,7 g, w tym cukry 0,02 g, białko 21 g, błonnik 0,43 g, sól 0,05 g.
Najlepiej spożyć przed: termin przydatności jest numerem partii.
MASA NETTO: 1 KG
Instrukcja przygotowania mięsa.
Przygotuj wybraną przez siebie gramaturę mięsa, którą chcesz wykorzystać. Resztę mięsa przechowuj w lodówce lub w zamrażarce.
Sposób przygotowania mięsa:
- patelnia - rozgrzej patelnię na średnim ogniu, dodaj mięso oraz ok. 50 ml wody, przykryj, podsmaż pod przykrywką 3-4 minut, w międzyczasie pomieszaj.
- piekarnik - rozgrzej piekarnik bez termoobiegu góra/dół do 180 stopni C, mięso połóż na papierze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, piecz przez 4-5 minut, w połowie pieczenia pomieszaj.
- mikrofalówka - 2-3 minuty
Proponowane warzywne dodatki do kebaba:
- pomidor, cebula, sumak,
- pomidor, ogórek, cebula, kapusta pekińska lub sałata lodowa,
- kapusta biała na słodko, pomidor, ogórek, cebula,
- warzywa grillowane: ziemniaki, cukinia, marchew.
Wyprodukowano przez:
Michał Dudziak
- Wojciechowska 9A, 20-704 Lublin